Granada

Provinsen Granada har det mesta som tropiska stränder, en rik historia och Sierra Nevada. Du kan besöka sevärdheter eller bada på morgonen och åka skidor på eftermiddagen! 

Det finns mycket få städer som har en sådan tät historia som Granada. Dess historia återspeglas i många monument med sitt utseende och i atmosfären av det dagliga vardagslivet.

De största sevärdheterna är Alhambra och Generalife palatsen med sina trädgårdar. Alhambra (den röda borgen) byggdes från 1250-talet till slutet av 1300-talet av Spaniens härskare Yusuf I och sultanen Muhammed V som var härskare av Granada.  Alhambra stod klart i slutet av det muslimiska styret i Spanien och är en unikt bevarad inom islamisk arkitektur. Alhambras trädgårdar hör till de äldsta bevarade i Europa. Utanför Alhambras murar ligger Genarlife palatset som användes av Alhambras härskare som sommarhus.

Granada stad är också värt ett besök då den anses vara den mest prestigefyllda stad i Spanien. Granada är också välkänd inom Spanien på grund av det prestigefyllda universitetet i Granada och, numera, pulserande nattliv. I själva verket är det sagt att det är en av de tre bästa städer för universitetsstuderande.

Sierra Nevada är Andaluciens enda skidort som når sin topp på 3,478 meters höjd. Sierra Nevada är en mycket populär turistort såväl på sommaren som på vintern. På sommaren finns här vandrarleder och fysiska aktiviteter som bergscyckling och glidflygning. Men Sierra Nevada är nog mest känd för sin skidort med ett brett utbud på pistar och lifter. Man kan från December till Maj beroende på väderlek njuta av golf eller bad på förmiddagen och att åka skidor på kvällen. På vilka fler ställen kan man göra detta?

Det bästa sättet att ta sig till Granada är att hyra en bil. Om du är på semester kan du tala med din semesterrepresentant eller Golf Service, som ordnar hyrbil för dig eller kommer att föreslå en bussresearrangör om du inte vill köra själv. 

Om du bestämmer dig för att besöka Alhambra på egen hand så uppmanar vi dig att köpa inträdesbiljett innan du åker. Palatset är inte alltid öppet för allmänheten beroende på säsong vilket du bör ta reda på innan du köper biljett och bestämmer dig för att åka.

Biljett kan köpas från någon BBVA bank och kostar ca: €25

Närliggande golfbanor

Hitta den golfbana du vill spela i närheten av Granada

Se andra orter och städer att besöka


© 1998-2024 GOLF SERVICE (Nombre fiscal: PETER NILSSON S.L, Cif: B-29884525)•Telefon +34 952787775
• Plaza de las Orquideas • Edificio Orquidea - Local 6 • 29660 NUEVA ANDALUCÍA • MARBELLA • MÁLAGA • SPAIN •